Interna prijemnica

Promene → Ulaz → Interna prijemnica

Interna prijemnica podrazumeva prijem artikala u odredjeni magacin, odnosno objekat, iz magacina, tj,objekta u okviru preduzeća.

InternaPrijemnicaMaloprodaja

Izborom opcije Unos nove interne prijemnice otvara nam se forma za unos stavki prijemnice.

Prilikom unosa stavki važno je napomenuti da je potrebno uneti šifre robe i iz jednog i iz drugog magacina.

Svaku novo unetu robu/uslugu nakon unetih podataka potrebno je snimiti klikom na ikonicu Snimi, ili iz padajućeg menija izborom opcije snimi, kao i kombinacijom tastera Ctrl S.

Posle opcije snimi pristupa se rasknjižavanju, izborom opcije Rasknjiži iz padajućeg menija Interna prijemnica, klikom na ikonicuRasknjiži ili kombinacijom tastera Ctrl R. Na isti način vršimo i otključavanje interne prijemnice, nakon čega opet možemo da vršimo izmene unutar nje.

Brisanje

Izborom ove opcije vršimo brisanje stavke prijemnice ili kompletne prijemnice u zavisnosti od toga da li je trenutno aktivan levi ili desni deo prozora. Ukoliko je trenutno aktivan desni deo glavnog dela prozora pre brisanja svake konkretne stavke pojaviće se dodatni prozor na kom će nas program upitati da li smo sigurni da želimo obrisati tu stavku i tako sprečiti slučajno brisanje stavki.

Ukoliko je trenutno aktivan levi deo prozora ovom opcijom se briše cela prijemnica ali potrebno je naglasiti da je ovakvo brisanje moguće samo ukoliko je ona prazna i ne sadrži nijednu stavku i da će nas u suprotnom program sprečiti u njenom brisanju. To bi, logično, značilo da za onu prijemnicu koje nije prazna prvo moramo obrisati sve njene stavke pre nego to izvršimo samo njeno brisanje.

Brisanje radimo i preko toolbar menija izborom ikonice „ brisanje selektovane stavke „ ili izborom taster Delete.

Štampa

Klikom na ovu stavku u meniju pozivamo obrazac za štampu interne prijemnice. Sam proces štampe počinje klikom na opciju ‘štampa’, i procedura je ista kao i kod svih štampa iz Windows okruženja.

Štampu možemo izvršiti i izborom ikonice štampača iz toolbar-a ili kombinacijom tastera Ctrl P.