Popis robe


Izborom ove opcije iz menija Izveštaji otvara nam se sledeći prozor:

DraminRMPsystemMaloprodajaPopisRobe

Kao što se vidi na prozoru Popis nam daje prikaz količine i vrednosti za robu koja postoji u okviru maloprodajnog objekta.

U okviru ovog izvešaja možemo se lako kretati do željene robe izborom opcije Pretraga kao po nazivu, tako i po šifri robe, čime nam program izvlači željeni artikal iz spiska robe.

Takođe u toolbar-u postoji opcija pregleda popisa sve robe ili izbora prikaza robe sa količinom nula, sa negativnom količinom ili bez njih, čime nam se daje prikaz samo one robe koja ima količinu.

U statusnoj liniji, na dnu prozora, nalazi se ukupna prodajna vrednost robe na lageru.

Popis robe’ -> ‘Štampa’. Klikom na ovu stavku u meniju pozivamo obrazac za štampu popisa robe . Sam proces štampe počinje klikom na opciju ‘štampa’, i procedura je ista kao i kod svih štampa iz Windows okruženja. Takođe postoji opcija da pre puštanja na štampu izborom opcije „Exoprt report“,exportujemo popis robe na željeno mesto.

Štampu možemo izvršiti i izborom ikonice štampača iz toolbar-a ili kombinacijom taster Ctrl P.

U okviru menija Prikaz imamo opciju Sortiranje gde možemo da izaberemo na koji način želimo prikaz popisa. Pa tu biramo da li želimo prikaz po nazivu, šifri robe, količini,prodajnoj ceni, prodajnoj vrednosti, apsolutnoj količini.

Automatska nivelacija u meniju Servis nam omogućava da potpuno automatizovano prođemo kroz spisak popisa robe i dodamo nivelaciju tamo gde je potrebna. Pokretanje ove funkcije prolazi kroz kompletan spisak i nudi nam opciju za unos nivelacije između svaka dva dokumenta gde je ona potrebna a na korisniku je da potvrdi ili odustane od unosa te nivelacije. Nakon završetka rada ove opcije sve nivelacije se nalaze i u delu programa za rad sa nivelacijama (‘Promene’ -> ‘Nivelacija’) i moguće ih je, po potrebi, menjati tamo.