Šifrarnik tekućih računa

Izborom opcije Tekući računi dolazimo do šifrarnika tekuæih raèuna poslovnih partnera prikazanog na slici pored u kom možemo svakom poslovnom partneru menjati postojeće podatke.

Šifrarnik tekućih računa je deo šifrarnika poslovnih partnera, jer samo popunjavanje ovog prozora ide preko šifrarnika poslovnih partnera, kada klikom na polje tekući račun, u prozoru šifrarnika poslovnih partnera nam se otvara ovaj prozor gde upisujemo tekući raèun za datog poslovnog partnera.

U okviru prozora Šifrarnik tekućih računa možemo samo da menjamo postojeće tekuće račune ili da ih proglasimo aktivnim ili neaktivnim.

Sve promene koje radimo u ovom prozoru potrebno je snimiti klikom na ikonicu Snimi u toolbar meniju ili izborom opcije Snimi iz padajućeg menija Tekući računi, kao i kombinacijom tastera Ctrl S.

Šifrarnik tekućih računa / Briši . Izborom ove opcije vršimo brisanje stavki šifarnika.

Brisanje radimo i preko toolbar menija izborom ikonice „ brisanje selektovane stavke „ ili izborom taster Delete.

Klikom na ovu stavku u meniju pozivamo obrazac za štampu Šifrarnika tekućih računa.Sam proces štampe počinje klikom na opciju ‘štampa’, i procedura je ista kao i kod svih štampa iz Windows okruženja. Takođe postoji opcija da pre puštanja na štampu izborom opcije „Exoprt report“,exportujemo šifarnik na željeno mesto.

Štampu možemo izvršiti i izborom ikonice štampača iz toolbar-a ili kombinacijom taster Ctrl P.