Promet

Forma, koja se dobija izborom opcije Promet,daje mogućnost prikaza nastalih promena vezanih za stanje artikala u maloprodajnom objektu.

DraminRMPsystemMaloprodajaPromet

U glavnom delu prozora nalazi se evidencija prometa svih roba ili usluga koje postoje u šifrarniku robe a od podataka prikazani su naziv robe, njena šifra i bar kod, zatim, stanje količine i stanje vrednosti, ukupna vrednost ulaza kao i podaci o jedinici mere i stopi PDV-a.

Dvoklikom miša na željeni artikal otvara nam se kartica robe/usluga gde možemo da vidimo sve promene vezane za odabrani artikal.

Zanimljivo je zapaziti mogućnost da se ograniči prikaz podataka u prometu na određeni vremenski period podešavanjem početnog i krajnjeg datuma u odgovarajućim padajućim menijima u alatima. Takođe, postoji i polje za pretragu preko koga je moguće brzo i efikasno pronaći robu unosom njegovog naziva ili šifre.

‘Promet’ -> ‘Štampa’. Klikom na ovu stavku u meniju pozivamo obrazac za štampu Prometa . Sam proces štampe počinje klikom na opciju ‘štampa’, i procedura je ista kao i kod svih štampa iz Windows okruženja. Takođe postoji opcija da pre puštanja na štampu izborom opcije „Exoprt report“,exportujemo promet na željeno mesto.

Štampu možemo izvršiti i izborom ikonice štampača iz toolbar-a ili kombinacijom taster Ctrl P.

Statusna linija, u dnu prozora nam daje prikaz vrednosti ulaza i izlaza robe, kao i ukupnu vrednosti robe.