Povraćaj dobavljaču

Povraćaj dobavljača je opcija koja pretstavlja Knjižno odobrenje. Za svaku robu koju želimo da vratimo dobavljaču koristimo ovu opciju u programu.

Unos povraćaja vršimo preko ikonice novi ili menija Povraćaj dobavljaču ili kombinacijom tastera Ctrl Ins.

Posle opcije snimi pristupa se rasknjižavanju, izborom opcije Rasknjiži iz padajućeg menija Povraćaj dobavljaču, klikom na ikonicu Rasknjiži ili kombinacijom tastera Ctrl R. Na isti način vršimo i otključavanje povraćaja, nakon čega opet možemo da vršimo izmene unutar nje.

Izborom opcije Briši vršimo brisanje stavke povraćaja ili kompletnog povraćaja u zavisnosti od toga da li je trenutno aktivan levi ili desni deo prozora. Ukoliko je trenutno aktivan desni deo glavnog dela prozora pre brisanja svake konkretne stavke pojaviće se dodatni prozor na kom će nas program upitati da li smo sigurni da želimo obrisati tu stavku i tako sprečiti slučajno brisanje stavki.

Ukoliko je trenutno aktivan levi deo prozora ovom opcijom se briše celi povraćaj ali potrebno je naglasiti da je ovakvo brisanje moguće samo ukoliko je ona prazna i ne sadrži nijednu stavku i da će nas u suprotnom program sprečiti u njenom brisanju. To bi, logično, značilo da za onu fakturu koje nije prazna prvo moramo obrisati sve njene stavke pre nego to izvršimo samo njeno brisanje.

Brisanje radimo i preko toolbar menija izborom ikonice „ brisanje selektovane stavke „ ili izborom taster Delete.

Klikom na stavku Štampa u meniju pozivamo obrazac za štampu povraćaja dobavljača. Sam proces štampe počinje klikom na opciju štampa, i procedura je ista kao i kod svih štampa iz Windows okruženja. Štampu možemo izvršiti i izborom ikonice štampača iz toolbar-a ili kombinacijom tastera Ctrl P.