Podešavanja KIR/KPR


Proknjiženi nalozi finansijskog knjigovodstva omogućavaju formiranje KPR i KIR obrasca. Uslov da bi ovi izveštaji postojali su da prilikom knjiženja izvoda unosite broj fakture u kolonu predviđenu za to. Drugi uslov je da ste u podešavanjima KIR / KRP definisali ili prilagodili pravila po kojima će se ti izveštaji formirati.

Sa spiska dokumenata odaberite tip dokumenta na koji se odnose podešavanja. U srednjoj tabeli dobićete kolone KIR/KPR obrasca. Ukoliko taj spisak ne postoji, kliknite na Učitaj i program će osim srednje tabele (Kolone KIR/KPR) ubaciti i default podešavanja operacija na kolonama KIR/KPR.

Operacije na kolonama KIR/KPR definišete u trećoj tabeli klikom na red u srednjoj tabeli kolone na koju se podešavanja odnose. Ponuđena podešavanja možete korigovati prekucavanjem konta ili promenom izbora kolone u nalogu.

Brisanje operacije vršite desnim tasterom miša nad operacijom koju želite obrisati. Brisanje svih operacija nad tipom dokumenta, vršite desnim tasterom miša nad srednjom tabelom prikaza, Kolone KIR/KPR.